PRATİK BİLGİLER

HERŞEYİN PRATİK BİR YOLU VARDIR.

Zor olanı öğrenip kolaylaştırmak ve daha kısa zamanda daha az maliyet ile yapabilmek pratik olmaktır. Bende sizlere burada Pratikol diyorum ve bazı pratik yöntemleri, güzel uygulamalarla ve resimlerle anlatarak öğretmeye çalışacağım. Öcelikle burada öğrendiğiniz pratik uygulamalar ve sunumlar birçok internet sitesinden derlenip toplanmıştır. Sizlerin daha kısa yoldan ulaşmanız için böyle bir girişimde bulunmak istedim. Amacım sizlerde her yerde kolayca bulabileceğiniz malzemeler ile evinizi çevrenizi düzenlemeniz farklı bir tarz yada yeni bir bakış açısı getirebileceğiniz yöntemleri sürekli olarak güncelleyerek sizlerin beğenisine sunmaya çaba sarfedeceğim ve umarım beğeninizi kazanabilirim.

Cilt temizliği için yüzünüzü yatmadan önce süte batırdığınız pamukla silin. Süt kir, toz ve makyaj kalıntılarını temizler, gözenekleri açar, cildin nefes almasını sağlar.

Doğal tonik; Limon suyunu pamuk yardımıyla haftada 3 gün yüze uyguladığınızda cildi sıkılaştırır.

Kırışıklıklar için: Dilimlenmiş patatesleri her gün ciltte 1 saat bekletilirse kırışıklıkları açar. Cilt kırışıklıkları için cilde masaj yapmak gerek.

Kırışıklık ve leke için maske: 1 yumurta akı ve birkaç damla limon suyunu karıştırın ve karılımı sürüp 15 dakika bekletin. Yumurta akı cilt kırışıklığı için, limonda cilt lekeleri için birebir.

cilt bakımı

Parlak beyaz dişler için: dişlerinizi bir parça pamuğa oksijenli su damlatıp bununla dişlerinizi iyice ovun. Bu uygulamadan sonra dişleriniz parlak ve beyaz olur.
Özellikle sigara içen, dişleri hassas olan, dişlerinde kahverengi lekeler olanlar kullanacağınız kadar yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesiyle her sabaha gargara yapın ve ardından dişlerinizi fırçalayın.
Ayrıca dişler için çilek ve elma yemek de yararlıdır. Bunların beyazlatıcı özellikleri de vardır. Önemli nokta şu ki bunları yedikten sonra mutlaka ağzınızı suyla çalkalayınız. Çünkü bunların yapısında asit vardır.

Dolgun göğüsler için: 2-3 ay boyunca her gece yatmadan önce 5 dk. Çörekotu yapı ile göğüslerinize masaj yapın.
Dolgun dudaklar için: Viks sürün. Viks dudakları dolgunlaştırır.


Dudakların kurumasını ve çatlamasını önlemek için vazelin sürün.

Cilt lekeleri ve sivilce için, 4 bardak suya 3 yemek kaşığı elma sirkesi koyun. Kaynatın. Kaynayınca ateşi kısın. Başınıza havlu geçirerek yüzünüze tutun. Daha sonra yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesiyle yüzünüzü silin ve durulayın. Bu işlemi haftada 2 kere yapın.

Saçlarınızın daha parlak görünmesini istiyorsanız 1 demet maydonozu kaynar suya atın. Suyun içinde 15 dk. Demleyiniz. Süzdüğünüz maydonoz suyunu saçınıza uygulayın ve 5 dakika bekleyip durulayın. Bir kaç uygulamadan sonra farkı göreceksiniz.

PRATİK YEMEK TARİFLERİ

KIYMALI KOLAY SU BÖREĞİ


Malzemeler ; 6 kişi için
Kıymayı incecik doğranmış soğanla birlikte çok az yağda kavurun.
Domatesleri ve sivri biberi doğrayıp ekleyin.Tuz ve karabiberle karıştırın.

Diğer tarafta, bir paket margarini eritin. İçine sodayı ve yumurtaları katıp çırpın. Tepsiyi yağlayın. Yufkaları her katını bu karışımla yağlayarak kat kat dizin. Ortasına kıymalı içi yayın.Tekrar yufkaların kalan kısmını aralarını yağlayarak tepsiye yerleştirin.
Üzerine kalan karışımı sürün. Vaktiniz varsa bir gece buzdolabında ya da balkonda
bekletin. Vaktiniz yoksa, hemen de kızartabilirsiniz. 180-200ºC fırında kızartın.
5 adet Yufka
300 gr Kıyma
1 şişe Soda
1 adet Soğan
2 adet Domates
2 adet Sivri Biber
5 adet Yumurta
1 paket (250 gr) Margarin
Tuz, Karabiber
Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun......






KOLAY PİZZA


Malzemeler ; 6 kişi için
Tepsiyi yağladıktan sonra yufkalardan birini bütün olarak
tepsiye yayın. Kalan iki yufkayı elinizle ya da bıçakla küçük küçük
parçalara ayırın. Düzgün bir yüzey oluşturacak şekilde alttaki yufkanın üzerine yerleştirin.

Margarini eritip süt ve yumurtalarla çırpın, bütün
yufkaları ıslatacak şekilde gezdirin. Ketçabı hafif sulandırarak yufkaların üzerine yayın. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayarak yerleştirin.

Kalan bütün malzemeyi zevkinize göre kesip pizzanın üzerine ekleyin. Tuz, karabiber, kekik serpin, en üstte kaşarı rendeleyip koyun.
180-200 derece fırında kızartıp servis yapın.
3 adet Yufka
2 su bardağı Süt
½ paket (125 gr) Margarin
2 adet Yumurta
½ su bardağı Ketçap
200 gr.Kaşar Peyniri
istediğiniz miktarda ve çeşitte Salam, Sucuk,Sosis gibi pizza
üstü malzemesi
2 adet Domates
1 adet Sivribiber
bir miktar Zeytin
Tuz, Karabiber, Kekik
Sıcakken servis yapınız
Afiyet olsun......





TEPSİ BÖREĞİ (hazır yufkadan)
KIYMALI veya PEYNİRLİ

Malzemeler ; 4-6 kişi için
Malzemeler 22-24 cm yarıçapındaki bir tepsiye göre verilmiştir.
Önce ¾ bardak süte, iyice çırpılmış 2 adet yumurtayı ve 125 gr sıvı ya da katı yağı katınız. İyice karıştırınız.
Sonra tepsiyi katı ya da sıvı yağ ile iyice yağlayınız ve 1 adet yufkayı bütün olarak ve ortalayarak seriniz. Üstüne hazırlamış olduğunuz sütlü karışımından yufkayı ıslatacak şekilde dolaştırarak 1-2 kaşık dökünüz.
Yufkaları tepsi çapı büyüklüğünde parçalara ayırarak, sayıca yarısını 1 kat yufka üstüne sütlü karışım şeklinde tepsiye seriniz.
Ortaya isteğe bağlı olarak peynirli ya da kıymalıiçi seriniz. Geri kalan yufkaları da aynı şekilde 1 kat yufka üstüne sütlü karışım şeklinde tamamen seriniz. İlk serdiğiniz yufkanın taşan kenarlarını çekerek böreğin üstüne kapatınız.
Böreğin en üstüne kalan sütlü karışımı gezdiriniz. Orta hararetteki fırında 50-60 dakika kadar pişiriniz.
3 adet Yufka
200 gr Süt (¾ su bardağı)
125 gr sıvı ya da katı yağ
2 adet Yumurta
Tepsinin üstüne büyük bir tabak kapatarak, tepsiyi ters çevirin ve servis yapınız.
Afiyet olsun......







LAHMACUN


Malzemeler ; 4 kişi için
Çiğ Kıyma, küçük küçük doğranmış soğan, domates, maydanoz, tereyağ, tuz, karabiber, kırmızı biber, biber salçası karıştırılarak iç hazırlanır.
Ekmek Hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve un serperek oklava ile açılır. Kıyması yayılır. Orta Isılı Fırında pişirilir.
4 tane Mayalı Ekmek Hamuru
250 gr Yağlı Kıyma
4 adet ince doğranmış Kuru Soğan
1 adet Domates
1 yemek kaşığı Salça
10 dal Maydanoz
1 yemek kaşığı Tereyağ
Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber
Sıcakken servis yapınız
Afiyet olsun......








BADEMLİ TAVUK

1 porsiyonda 340 kalori, 7.4 gr yağ, 105 mg kolesterol, 22.1 gr karbohidrat, 2.7 gr fiber, 46.3 gr protein, 395 mg sodium bulunur.
Malzemeler ; 8 kişi için
Fırını önceden 125º dereceye ısıtın. Un, tuz, karabiberi birbirine karıştırın. Tavuk göğüslerini bu karışıma bulayın. Sonra sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine sıralayınız. 1 saat pişirin. Kapağı açık olsun ve bır iki kez öbür yanını çevirerek pişirin.
1 saat dolduğunda tavuğun yanına badem ve mantarları serpin. Kapağını kapatıp, 2 saat kadar daha pişirin.
2 ye bölünmüş 4 adet Tavuk göğsü
½ Kg Taze Mantar
½ çay fincanı kabukları soyulmuş badem
½ çay fincanı Un
Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber
Bu yemeği buharda pişirilmiş pirinç üzerine koyarsanız lezzetli olacaktır. Pişirme zamanını ısıyı arttırarak kısaltabilirsiniz ama yavaş ve az ısıda pişirmek daha çok lezzet katacaktır.
Yemeğin yanına üzüm zamanı ise beyaz üzüm katabilirsiniz. Yemeğe ayrı bir tat katacaktır.
Afiyet olsun......





KÖRİLİ PATATES ve NOHUT
Hint Mutfağı - Vejeteryan

Malzemeler ; 4 kişi için
Nohutları bir gece önce suya koyun ve bekletin.
Önce patatesleri hafifçe haşlayınız. Küçük küçük kesiniz.
Ertesi gün bir kapta, süzülmüş nohutları, bir bardak suyu, hepsi küçük küçük doğranmış havuç, patates, domates, yeşil soğan, hindistan cevizi, istediğiniz kadar köri tozunu, tuz ve karabiberi bir tava içinde karıştırınız. Karışımın üstünü örterek, havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Eğer suyu azalırsa, biraz su katınız.
250 gr Nohut
1 adet küçük Havuç
1 adet irice Patates
2 adet Domates
1 bardak Su
2 sap Yeşil Soğan
¼ çay kaşığı Hindistan Cevizi
Köri
Tuz, Karabiber
Bu karışımı yağsız ya da az yağ ile pişirilmiş pilav ile servis yapınız.
Afiyet olsun......



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder